Hamburgare av munkar och glass?!

Hamburgare bestående av munk och glass. Hur galet låter inte det?! I New York är allt möjligt – även just munkhamburgare. För allt i världen, missa inte detta guldkorn om du är i NY. Galet gott!! Vad jag vet finns det bara ett ställe som serverar denna delikatess och det heter Holey Cream och ligger på 9e avenyn och mellan 52/53 gatan. Ett litet, litet ställe men som rymmer sådana underbara desserter. Antingen går man all-in, som jag tycker att man ska göra, och beställer en Original Donut Ice Ceam Sandwich eller så njuter man bara av någon av de hemgjorda glass-sorterna, olika muffins/cupcakes eller munkar.

Det roliga är att man skapar sin egen Original Donut Ice Ceam Sandwich. Först får man en standardmunk som delas i två delar. På underdelen läggs tre glasskulor. Antingen väljer man olika smaker eller tar tre av samma sort.

Överdelen läggs sedan på. Efter det väljer man glasyr. När vi var där kunde man välja på choklad, vanilj eller jordgubb.

Sedan väljs topping. Här finns en hel uppsjö av alternativ, bland annat olika godisar, färsk eller fryst frukt, nötter, strössel, fingor (!!!) etc.

Sista steget är att man njuter av härligheten. I vårt fall passade vi på att sitta i solen utanför Holey Cream i trevliga solstolar placerade på gatan. Mycket gott, bra priser och fantastisk service – MISSA INTE!!

Det här inlägget postades i Efterrätt, Fika, Glass, New York och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hamburgare av munkar och glass?!

  1. Erica skriver:

    Vilken rolig idé! :-) Och det låter väldigt gott. Synd att jag inte har något NY-besök inplanerat inom den senaste framtiden, även om jag väldigt gärna vill besöka staden någon gång. Vad valde du för smaker på glass, glasyr och topping?

  2. admin skriver:

    Jag tog tre olika sorters kulor glass. En red velvet cupcake ice cream, en dulce de leche och en long island raspberry ripple ice cream. MUMS alla tre! Glasyren blev jordgubb och till topping ville jag ha färsk frukt men de hade ingen uppskuren och det var mycket folk i kö så det blev frysta hallon istället (det enda jag ångrar i efterhand, ta något godare och roligare). Underbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>