Kycklinggryta med ris

Kvällens middag blev en kycklinggryta och till den serverade jag pasta och grönsaker. Kycklinggrytan fick riktigt god smak av balsamvinägern tycker jag. Balsamvinäger lyfter både grytor och sallader till högre nivåer!

Kycklinggryta, 4 port

600 g kyckling
100 g bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
1 tsk maizena
salt och peppar
hackad persilja till servering

Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn i smör i het panna. Hacka lök och vitlök och fräs med någon minut tills gyllene. Lägg åt sidan. Knaperstek baconet i den heta pannan. När baconen är klart, låt det rinna av på hushållspapper . Lägg sedan i kyckling, lök och bacon i pannan. Häll på vatten och balsamvinäger, smula i buljongtärningen. Smaka av med salt och peppar och red med maizena tills lagom tjock konsistens. Strö över hackad persilja vid servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>